Specialized Tactic 4 – Trail kaciga u potpuno novom izdanju

Ovaj Specialized model kacige postoji desetak godina na tržištu. Nekoliko je puta redizajniran i unaprijeđen od svojeg prvobitnog pojavljivanja.

Četvrta verzija Tactic kacige ima potpuno novi oblik s poboljšanim izgledom i stilom. Povećana je pokrivenost oko ušiju i stražnjeg dijela glave, a dobivena je i odlična ocjena na rigoroznom testu sigurnosti standarda za električne bicikle.

Također, Tactic 4 kaciga dobila je 5 zvjezdica na neovisnom testu ocjenjivanja kaciga Virginia Tech. Od 140 testiranih biciklističkih kaciga nova Tactic 4 trenutno ima najbolju ocjenu od 8,6. Vrlo impresivno za taj cjenovni rang kacige.

Review: Specialized Tactic 4 is a comfortable full coverage Trail Helmet  with MIPS Evolve - Bikerumor

Karakteristike nove Tactic 4 kacige su Specialized Integrated Fit System – sustav koji je dizajniran za prilagođavanje raznim oblicima glave i prihvat za ANGi senzor udaraca. Tu je i podešavanje kacige na potiljku za daljnju personalizaciju prianjanja. Fluid Dynamic dizajn, unutarnje kanaliziranje za strujanje zraka preko glave zajedno s 4D hlađenjem koje pruža razmak za uvlačenje zraka kroz prednju stranu. Kaciga također koristi MIPS Evolve Low Friction Layer koji je posebno dizajniran za zaštitu prilikom udarca.

Tactic 4 Helmet - Cyclezone Rotorua Ltd

Tactic 4 kaciga sadrži integrirani, ali fiksni vizir s posebno dizajniranim kanalima za naočale i njihovu pohranu. Masa kacige iznosi oko 380g (M veličina), u svakom slučaju prihvatljive mase te vrhunske udobnosti.

Tactic | Specialized.com

Specialized Tactic 4 kaciga je definitivno pravi izbor u omjeru cijene i kvalitete za svu publiku u trail, enduro i e-bike svijetu.