Novi Speedcross 6

Salomon Speedcross 6 ne treba posebno predstavljati. Ostajući vjeran svojim legendarnim korijenima i stazama, ova verzija Speedcross tensica je lakša s još snažnijom, prianjajućom vezom s tlom i bržom evakuacijom blata. S obnovljenim gornjim dijelom koji je i funkcionalan i vatren te upotpunjen klasičnom Speedcross-ovom udobnošću.

Mrežasti gornji dio 
Koristeći kombinaciju mreže protiv krhotina i ripstop tkanine, Speedcross 6 Trail Shoes su izdržljive. Mreža protiv krhotina učinkovito sprječava zarobljavanje prljavštine i krhotina između viših stopala, održavajući vam udobnost na stazi. I ne samo to, već vam čvrsta mrežica omogućuje da ostanete svježi opskrbljujući vaša stopala optimalnom razinom protoka zraka tako da ćete se sigurno osjećati svježe tijekom cijelog trčanja. Usporedo s tim, cipele su izrađene od ripstop tkanine, s dodatnim ojačanjima kako bi se spriječilo trganje, paranje i habanje, pružajući vam dugotrajan, pouzdan par tenisica. Koristeći Salomon Sensifit dizajn, cipele imaju pametnu konstrukciju kako bi vam pružile precizno, optimalno uporište i klasičnu Speedcross udobnost. Završetak gornjišta Speedcross-a je Quicklace vezica, koja vam iznimno olakšava zatezanje ili olabavljenje tenisica, pružajući vam kultni Salomon dizajn vezanja koji svi poznajemo i volimo. Materijali unutar ovih cipela proizvedeni su korištenjem recikliranih proizvoda.

EnergyCell+ međupotplat
Držeći se tradicionalnih Speedcross korijena, 6. verzija ovih trail tenisica ima EnergyCell+ međupotplat. EnergyCell+ je tehnologija međupotplata s visokim odskokom koja pruža značajnu amortizaciju i izdržljivost. Ova smjesa međupotplata pruža vrhunsku stabilnost i kontrolu kretanja. Energycell+ pruža izniman povrat energije tako što apsorbira udarce kada noga udari o tlo i koristi je da vas tjera naprijed u sljedećem koraku, što poboljšava prirodan hod vašeg stopala. Dok je vrhunska amortizacija izdašna, mekana i izdržljiva, štedi vaše zglobove dok udarate o tvrde, nepopustljive površine. Anatomski zrcalni utori odgovaraju anatomiji stopala koji ublažavaju, vode i pokreću stopalo za ultra-glatki prijelaz prema naprijed osiguravajući tečnije trčanje.

Potplat Contragrip
Speedcross 6 tenisice i dalje imaju izuzetno prianjajući potplat Contragrip, koji vam pruža neusporedivu razinu prianjanja i trakcije na raznolikom terenu. Ova poboljšana smjesa znači da će tenisice ne samo stvoriti čvrsto prianjanje između cipele i terena, već će raditi na bržem uklanjanju blata. To je zbog njihovih velikih ušica, koje pružaju savršenu razinu prianjanja na svim vrstama terena, uključujući mokre i blatne uvjete, ušice se zabijaju u tlo, učvršćujući vas na mjestu. To će poslužiti kao čvrsta baza od koje se možete odgurnuti kada napravite sljedeći korak, kao i ukopavanje u tlo kada kočite ili mijenjate smjer.

Malo o Salomon-u
U društvu u kojem su stres i brzina zavladali, ljudi sve manje vremena odvajaju za igru i povezivanje s prirodom. Igra je sama srž Salomon-ovih vrijednosti, a cilj im je stvoriti sljedeću generaciju sportske opreme i iskustava koja tjeraju ljude da žive radost napretka u sportu. Osnovan 1947., Salomon vidi prirodu kao mjesto za dijeljenje i uživanje s drugima i ima za cilj njegovati solidarnost i timski rad u svakoj zajednici s kojom komunicira. Kreirajući široku paletu proizvoda za sportove kao što su skijanje, snowboarding, planinarenje, trčanje; Salomon neprestano stvara i unapređuje proizvode, poigravajući se s pravilima kako bi unaprijedio tehnologiju. Znatiželjan, zaigran, predan i strastven, Salomon ostaje žedan života i svih mogućnosti koje on pruža.