Novi Hexagon 5.0

KROSS je svjetski lider na tržištu bicikala u Poljskoj koji ekspanzivno razvija svoj potencijal na temeljima visoke kvalitete svojih proizvoda. 

Od svog osnutka 1990. godine, Kross je izrastao od male trgovine biciklom do jednog od najvećih proizvođača bicikala u Europi. Sa sjedištem u Przasnyszu, nedaleko od Varšave, proizvode bicikle te opremu.

Pokretač KROSS-a je ljubav prema stvaranju najbolje biciklističke opreme, zahvaljujući suvremenoj tehnologiji te znanju i posvećenosti Kross inženjera. Tvrtka vodi računa o svakom detalju tako da bi bicikli bili ne samo transportno sredstvo ili način za opuštanje, nego i estetski oduševljavali svakim detaljem. Trenutno Kross se marka fokusira na razvijanju ponude u segmentima sportskih bicikala: enduro, planinskih i putnih. 

Oni su brand kontinuiranog rasta i razvoja koji dobiva dobru povratnu informaciju od svojih kupaca.

 

Predstavljamo ovogodišnji Kross model: Hexagon 5.0. 2018

    

Čak i u niskom cjenovnom rasponu možete pronaći bicikl s izvornim izgledom i dobrim komponentama koji će vam osigurati nesmetan put. Hexagon 5.0 je dostupan u dvije veličine, kada govorimo o veličini kotača. Možete odabrati između 27,5 ili 29 cola. Veličina rame u XS i S dolazi u veličini kotača 27,5 cola, dok veličine S, M, L i XL dolaze u veličini kotača 29 cola.

Dolazi u dvije boje: klasični crno-sivi mat te u crno-plavoj mat nijansi.

Kross nudi na svoje bicikle garanciju od 5 godina na okvir, 2 godine na boju i godinu dana na ostale ne potrošne komponente.

 
 

Slikovni rezultat za kross hexagon 5.0 geometry

MTB bicikl

Brdski bicikli pogodni su za bilo koju površinu. Jednostavne ceste, šljunčane ceste, makadam ili zahtjevnije šumske ceste, brdski bicikl vam pomaže prevladati prepreke s kojima se susrećete. Hexagon modeli su cijenovno vrlo pristupačni brdski bicikli s okvirima visoke kvalitete Kross u kombinaciji s komponentama tvrtke Shimano. Od opreme sadrži hidraulične disc kočnice, stražnji Acera mjenjač te prednji Tourney.

Aluminijska legura 6061 čini okvir krutim i snažnom dok zadržava tipičnu laganu težinu aluminijskih okvira.

Bicikl je lakiran pomoću aluminijskog praha koji se zatim toplinski obrađuje. To osigurava glatki lak koji je vrlo otporan na vanjske napore.  

Izdvajamo:  

  • Shimano zupčanik i sustav kočenja
  • Jaki aluminijski okvir
  • Hidraulične disk kočnice
  • 5 godina garancije na okvir

SPECIFIKACIJE: 

OKVIR: Aluminijska izvedba
TEŽINA: 13,6 kg
VILICA: SR SUNTOUR M3030 (75 mm)
KOTAČI
PREDNJI HUB: Joy Tech D041DSE
STRAŽNJI HUB: Joy Tech D142TSE
GUME: Mitas Ocelot (27,5 "/ 29" × 2,1 ")
RIMS: Kross Disc (aluminijski, 27,5 "/ 29", dvostruki zid)
PREDNJI MJENJAČ: Shimano Tourney FD-TY700
STRAŽNJI MJENJAČ: Shimano Acera RD-M360
PREDNJIA KOČNICA: Shimano BR-M315 (disk, hidraulični, rotor: 160 mm)
STRAŽNJA KOČNICA: Shimano BR-M315 (disk, hidraulični, rotor: 160 mm)
KOČNICE: Shimano ST-EF505 (hidraulični)
SHIFTER: Shimano ST-EF505 (3x8)
CRANKSET: SR Suntour XCC T202 (42/32 / 22T)
BOTTOM BRACKET: FP-B902
Lanac: YBN S8
KAZETA:L Shimano CS-HG31 (11-32T)
UPRAVLJAČ: Aluminij (680mm, 31,8mm)
STEM: Aluminij (27,5 ": 75mm / 29": S - 75mm, M - 90mm, L / XL - 105mm, 31,8mm, porast 7 °)
SEATPOST: Aluminij (27,5 ": 300mm / 29": S - 300mm, M / L / XL - 350mm)
HEADSET: FP-H863 (1-1 / 8 ")
SJEDALO:Selle Royal
GRIPOVI: Kross Handy
PEDALE: FP-804

TEHNOLOGIJA:

 

Aluminijska izvedba 6061 legure znači da je okvir jako krut i otporan na lomove, zadržavajući masu tipičnu za aluminij.

Sustav postolja je ključno rješenje za utrke bicikla. Preciznost kočenja povećava se zbog uklanjanja nepotrebnih adaptera, što utječe na krutost veze između okvira i stezaljke. Bolje odbijanje topline produžuje život kočnica i poboljšava njihovu učinkovitost.

Bojanje procesom postavljanja elektrificiranih praškastih boja na aluminij, što zahtijeva toplinsku obradu. Nakon sinteriranja površina lakiranja stvara se savršeno glatki sloj koji je vrlo otporan na mehanička oštećenja.

U Kross-u su stvorili sustav zamjenjivih nosača mjenjača kako bismo zaštitili svoje okvire što je više moguće. U slučaju oštećenja mogu se jednostavno i brzo zamijeniti. Za odbacivanje koriste se vijci ili posebna matica kako bi se smanjila oštećenja okvira.

Osigurava veliku kočionu silu i dobru modulaciju čak i u najtežim vremenskim uvjetima, a također traju dulje od tradicionalnih kočnica.

 

Pogledajte našu ponudu Hexagon 5.0 modela u 27,5 cola i 29 cola