Specialized kacige

Prema relevantnim istraživanjima vozači bicikala sa kacigama imaju smanjeni rizik od ozljeda glave za 85%, a rizik od ozljede mozga smanjen je 88%.

Prilikom kupnje biciklističke kacige:

Prvenstveno treba paziti da unutrašnjost kacige odgovara obliku i veličini glave, kaciga ne smije ograničavati vidno polje, a otvori na kacigi koji služe za ventiliranje/ hlađenje moraju odgovarati vašim potrebama i vremenskim uvjetima.

Sustav zatezanja i pričvršćivanja na kacigi treba biti praktičan i udoban da spriječi pomicanje kacige.

Sigurnost je naziv igre kada se radi o biciklističkim kacigama, ali kako bi se kaciga nosila, mora se obratiti pozornost na dizajn, umjesto da izgleda kao hrpa pjene. Potrebna je vrhunska tehnologija, ergonomska istraživanja i intenzivan rad aerodinamične ljubavi kako bi se osiguralo da pruže najudobniji, prozračni i atraktivni zaštitni dizajn. To je ono što Specialized radi svaki dan.

Predstavljamo Vam neke od modela Specialized kaciga:

ALIGN
Ako provjerene zaštitne karakteristike po iznimno povoljnoj cijeni nisu dovoljan motiv, privući će vas mnoštvo odlika, među kojima i sustav Headset SX dial fit, koji jamči laku prilagodbu i Specialized 4. Dimenzijski Sustav Hlađenja za nevjerovatnu prozračnost. Najprodavaniji je model koji rekreativcima nudi vrhunsku kvalitetu po povoljnoj cijeni. Cijena Align modela je 349,00kn te je dostupna u više boja.
 
Slikovni rezultat za specialized align
 
 
PROPERO 3
Ova kaciga, inspirirana trkaćima, sjajno stoji na glavi, a cijena joj je iznimno povoljna. Neke karakteristike dijeli s modelom S-Works Prevail II. Primjerice, remenski sustav Tri-Fix, te sustav hlađenja 4th Dimension. Propero 3 je u svom elementu dok vozač daje sve od sebe na cesti. Jednostavno-prilagodljivi, HairPort FSL II sustav s četiri položaja visine i mikro-podesivim brojčanikom. Sadrži reflektirajuće naljepnice za veću vidljivost prema vozačima u uvjetima slabog osvjetljenja. Uključen je patentirani zaštitni vizir uz kacigu. Cijena Propero 3 modela je 749,00kn.
Slikovni rezultat za specialized propero 3
 
S-WORKS EVADE
S-Works Evade dijeli svoje korijene sa vrhunskom kacigom ove kompanije, naime, najbržom TT kacigom na svijetu, S-Works McLaren TT. Kada je Specialized krenuo da je dizajnira, htjeli su stvoriti kacigu koja je imala sve aerodinamičke prednosti TT kacige, samo bez žrtvovanja fita ili ventilacije. Logično je bilo krenuti sa oblikom. Ukoliko stavite Evade i S-Works TT kacigu jednu do druge, vidjeti ćete da imaju nevjarovatnu sličnost. Evade koristi isti profil i oblik kao i TT, što rezultira u drastičnom smanjenju otpora. Koliko drastičnom? U usporedbi sa S-Works Prevail, ona vam štedi 46sekundi preko 40km. Tanka, mekana i lagana 4X DryLite tkanina neće se rastezati od utjecaja znoja ili vode. Cijena je 1.899,00kn.
 
Slikovni rezultat za specialized evade
 
SMALL FRY CHILD 
Kaciga je namijenjena za najmlađe i osim povećane sigurnosti efikasno smanjuje razinu zabrinutosti kod roditelja jer pruža maksimalnu zaštitu jednostavnim sistemom zatezanja i prilagođavanja i najmanjim glavama. Cijena je 219,00kn.
Slikovni rezultat za specialized small fry child
 
TACTIC 3
Vožnja stazom je agresivnija nego ikada, pa vam je potrebna kaciga koja vam daje povjerenje da krenete na DH vožnju. Ima značajku odlične zaštite, dok je prozračnost pokrivena našim 4. Dimenzijskim Sustavom Hlađenja koji stvari na usponima održava hladnim. Zadržavajući taj duh, Tactic je redizajnirana da bude lakša nego ikada, a sve to zadržavajući svoj pedigre zaštite. To znači da dobivate provjerenu kacigu koja vas vodi do vrha uspona i štiti vas na putu prema dolje. Cijena Tactic 3 modela je 599,00kn.
 
Slikovni rezultat za specialized tactic 3