The All-new Specialized Stumpjumper

STUMPJUMPER

Izvorno pokrenut 1981. godine, Stumpjumper je bio jedan od prvih komercijalno dostupnih brdskih bicikala ikada proizvedenih. Nepotrebno je reći, ono što želimo voziti ima malo veze s biciklom napravljenim prije 37 godina, ali takva ostavština zauzima dah. Ako za nijedan drugi razlog, Specialized posada osigurala je da novi Stumpjumper ne bi samo trebao držati korak s najnovijim trendovima, već ostaje vjeran duhu ovog prvog modela: pravi svestrani izvođač, sposoban vas navesti na planinu te vam omogućuje letjeti prema dolje.

Slikovni rezultat za The All-new Specialized Stumpjumper

Novi Stumpjumper je ultimativni trail bike. To je najsvestraniji trail bike iz Specializeda.

Testiranje na stvarnom svijetu

Voljeli smo posljednji Stumpjumper, ali ovogodišnji model je sposobniji za spust - to je značilo dodavanje krutosti na okvir. Da bi Specialized to učinio, razvio je vlastiti test za krutost na planinski položaj koji je ispitivao vezu između ruku i stopala vozača. Provedeno je opsežno ispitivanje na terenu kako bi se podesila krutost prednjeg kraja. Rezultat je bicikl koji kao da vozi po tračnicama. Ovo je Rider-First Engineered ™ za planinu i pruža vrhunsku vožnju stazom - bez obzira na veličinu.

Specialized je izvukao sva stajališta kako bi olakšali i ukrutili okvir, a ono što je postigao bilo je znatno učinkovitija struktura s novim dizajnom bočnih strana. Izvedba nosača izravno povezuje sve tri ugradne točke stražnjeg dijela i šok na okvir, što značajno povećava i krutost i performanse u odnosu na udarce. Savijanje je minimizirano kada je stražnji ovjes aktivan.

Novi okvir daje novi pristup

FSR omogućuje podešavanje svih dijelova suspenzije s najmanjim brojem kompromisa. Specialized ima vlastiti tim za suspenziju (vodio kralj suspenzije, Mike McAndrews) rade ruku pod ruku s inženjerima okvira na dizajnu bicikla od prvog dana. Zahvaljujući ovom spoju, sada se mogu više osloniti na kinematiku okvira i manje na prigušnu šipku kako bismo savršeno prilagodili kvalitetu vožnje Stumpjumper modela. Krajnji rezultat? Stumpjumper je savitljiv nad malim udovima, ali posjeduje čvrstu sredinu i izuzetnu podršku za dno. Ovo je suspenzija koja čini Ultimate Trail Bike.

Rx Tune

Specialized in-house Suspension Team prilagođava svaki šok kako bi se osiguralo da je savršeno uparen za specifičnu kinematiku vašeg bicikla, pa će se voziti na svakom mjestu s idealnim rasponom prilagodljivosti.

Flip Chip omogućava jednostavnu izmjenu geometrije okvira, a sve za podršku vašem stilu vožnje. Postoje dvije postavke, Visoko i Nisko, a kad "okrenete čip", učinkovito mijenjate visinu donjeg držača za 6 mm i kut glave za pola stupnjeva.

Ovo je najbolji planinski bicikl kojeg smo ikada napravili kada je u pitanju prilagodba kakvu želite, govore iz Specializeda. Također su pustili PF30 donji nosač prošle godine u korist vraćanja natrag BB sustavu s navojem, i oba 27,5 i 29 veličine kotača mogu primiti do 3,0 širine gumu.

Olakšano je kabelsko usmjeravanje na modelima ugljika. Cijele cijevi se mogu naći u cijelom okviru ugljika, pa sve što trebate učiniti je gurnuti kućište kabela i izaći će na drugu stranu. Nema više lijenih petlji, skrivenih zapreka magneta, pokleknutih žbica.

Skladištenje SWAT ™ Down Tube pohranjuje sve ono što smo voljeli od prošle generacije i čini ga lakšim, a također dodaje 20% više volumena.

 

 

THE ULTIMATE TRAIL BIKE
-STUMPJUMPER-

featured-product

 preuzeto sa: www.specialized.com