The All-New Turbo Levo

Iako se sadašnji Specialized Levo model još uvijek prodaje, Specialized je otkrio svojeg nasljednika. Prateći moto tvrtke, "Innovate or die", američki brand ne predstavlja lagano ažuriranu verziju starog modela, već je razvio potpuno novu e-MTB priču. 

Specialized Levo 2019 s 150 mm hoda, naprijed i straga, kao i 29-inčnim kotačima pruža vam znatno više off-road potencijala i zabave, nudeći još više svestranosti od prethodnika.

specialized-turbo-levo-fsr-2019

Što se tiče okvira, Specialized je preuzeo mnoge elemente novog Stumpjumper modela.

Najočitija od tih promjena je novi asimetrični dizajn okvira koji pojačava ukupnu krutost. Novi dizajn okvira prisutan je na oba modela -alumijiskom i karbonskom. Ukupna masa S-works modela je nešto malo više od 20 kilograma.

Zajedno s novim Brose motorom i posebnim sustavom za ugradnju motora, ostvarili su uštedu od oko 800 g na karbonskom modelu. Novi "mozak" Specialized Turbo Levo-a smješten je u top tube-u: Turbo Connect jedinica. Označava stanje napunjenosti baterije i način vožnje, funkcionira kao prekidač za uključivanje / isključivanje bicikla i komunicira sa svim kompatibilnim Bluetooth uređajima.

specialized-turbo-levo-fsr-2019-6

Pričvršćena vijkom, potpuno integrirana baterija može se ukloniti u nekoliko jednostavnih koraka (morat ćete podići bicikl ili ga okrenuti naopačke). Kao dodatak bateriji senzor brzine je uklopljen i sigurno pričvršćen na nosač mjenjača.

Specialized je za Turbo Levo uveo veći kapacitet baterije, 700 Wh za Expert i S-Works modele, s redizajniranom baterijom od 500 Wh za ostale modele. Obe baterije sadrže 40 ćelija, ali ćelije su duže u verziji od 700 Wh, pomažući u stvaranju dodatnog kapaciteta. Baterija veće snage je samo 40g teža od 500Wh verzije, ali daje 40% više dometa, a Specializedu su uveli vlastiti Turbo kalkulator kako biste mogli utvrditi koliko ćete baterije vjerojatno koristiti na svakoj vožnji samo tako da uključite vaš bicikl, težinu, visinu, načine i teren. Obje baterije su jednake po dimenzijama, ali se razlikuju po težini i kapacitetu. 

Kako je baterija potpuno uklopljena u okvir i ulazi na otvor koji se nalazi na bottom bracketu, tako je i težište cijelog sklopa gotovo na bottom bracketu, što se osjeti pri svakom ulasku u zavoj. Usudili bismo se reći da zbog svoje težine u zavojima leži čak bolje od običnog bicikla, a i izuzetno je stabilan pri većim brzinama. Iako teži 20 kg, ovo je i dalje najlakši e-bike sa centralnim motorom na tržištu.

 

Hardware Specialzed Turbo Levo 2.1 motora temelji se na pogonu Brose Drive S Mag. S maksimalnim izlaznom snagom od 90 Nm, jedan je od najsnažnijih motora i zahvaljujući posebnim senzorima pruža veliku podršku čak i pri niskoj kadenci.

Brose motor je inače custom-made i izrađen je posebno za Specialized. Sa remenim prijenosom gotovo je nečujan. Okvir je također potpuno preoblikovan i prilagođen motoru. 

 specialized-turbo-levo-fsr-2019-3

U središtu nalazi se Turbo Connect Unit (TCU) u gornjoj cijevi. Jedinica komunicira preko Bluetooth ili ANT + s vanjskim uređajima, kao što su Garmin uređaji te aplikacije ne Smartphone-u. Postavkama motora i njegovim ponašanjem možete upravljati kroz MISSION CONTROL aplikaciju. Tako cijeli management potrošnje baterije, konfiguraciju motora ili pokretanje navigacijskog sustava odrađujete putem mobitela, definirajući planiranu rutu, kilometražu ili visinske metre.

Novi Specialized Levo dolazi sa display-om i "daljinskim upravljačem" na volanu koji omogučava odabir načina vožnje i aktiviranje pomoći za hodanje. Ako želite čistiji upravljač, možete ukloniti display te odabrati razinu podrške na TCU. 

 

Novi motor također igra odlučujuću ulogu u pogledu geometrije. Kompaktniji dizajn kućišta omogućio je inžinjerima Specializeda veću slobodu u dizajnu okvira. Novi Levo je duži od prethodnika. Pomoću FlipChipa na montažnom kućištu, geometrija Specialized Levo-a može se dodatno prilagoditi. 

 
 
Trailaction mit dem Specialized turbo Levo Expert 2019
 
Uskoro više specifikacija te fotografija pojedinog modela Turbo Levo-a i u ponudi na našem web shopu.