ONDŘEJ CINK - Novi natjecatelj u KROSS RACING TEAM-u

Novi natjecatelj momčadi KRT-a je Ondřej Cink, čiji je prvi uspjeh u karijeri brončana medalja, zajedno s češkom reprezentacijom u XC trci na Europskom prvenstvu u Haifi 2010. godine. Zajedno sa svojim članovima tima stekao je istu medalju za vrijeme Svjetskog prvenstva u Mont-Sainte-Anne, a 2012. godine postao  je svjetski i europski prvak u kategoriji mladih. Iste godine, na Londonskoj je olimpijadi osvojio 14. mjesto, a treće mjesto na relaciji na Europskom prvenstvu u Bernu. Od njegovih postignuća posebno je vrijedno spomenuti brončanu medalju u cross country-u  2015. godine na svjetskim prvenstvu u Vallnordu.

U sezoni 2017. ze je godinu dana pauze od MTB-a i prešao na cestovni biciklizam te sudjelovao na utrkama UCI World Tour, Strade Bianche i Tour de France. Nakon jednogodišnje pauze odlučio se vratiti na XC, koji mu se najviše sviđa!

"Drago mi je što se mogu pridružiti KROSS timu. Osjećam se spremno za nove izazove koji me čekaju u takvom velikom timu. Čast je surađivati s poznatim natjecateljima kao Maja Włoszczowska i drugim izvrsnim natjecateljima. To mi daje veliku motivaciju za postizanje najviših sportskih rezultata ", kaže Ondřej Cink.

Ondřejr je prvo novo novo lice koje je predstavio Kross Racing Team za sezonu 2019. "Naš tim je sada dovršen za iduću godinu i postupno će pokazati što možemo učiniti. Drago mi je što smo uspjeli dobiti Ondřeja u tim. Poznajem ga od početka karijere; Također sam pažljivo promatrao njegov povratak s puta na MTB i vidim puno potencijala u njemu. Nadam se da će nam donijeti mnogo vrhunskih uspjeha ", kaže Kornel Osicki, voditelj KRT-a.