THIS HELMET CALLS FOR HELP

Pri padu nikad ne udarate direktno u tlo, već pod koso te tako dolazi do rotacije glave, osim direktnog udarca. Kacige sa MIPS sistemom imaju dodatni tanki sloj (žutu foliju) unutar kacige koja”pliva” i preuzima silu rotacije, te na taj način ublažava stres mozga. MIPS tehnologija razvijena je u Švedskoj od 1996. godine i znanstveno dokazana da smanjuje rotacijsko gibanje apsorbirajući i preusmjeravajući rotacijsku energiju i snagu prebačenu na mozak te štiteći mozak od nagibnih udarca.

Kako djeluje?

U kacigi s MIPS sustavom za zaštitu mozga (BPS- Brain Protection System) ljuska se odvaja niskim trenjem. Kada se kaciga s MIPS sustavom za zaštitu mozga podvrgava nagnutim udarcima, nisko trenje omogućuje da kaciga klizi u odnosu na glavu. MIPS je dizajniran za dodavanje zaštite kacigama.

THIS HELMET CALLS FOR HELP

Do sada, kacige su nudile samo zaštitu tijekom nesreće. Ali uz dodatak MIPS-a i Specialized inovativnog senzora ANGi (Angular i G-Force indicator), Specialized kacige sada dodaju zaštitu prije, tijekom i nakon nesreće. To je zato što smo modernu kacigu pretvorili u uređaj za praćenje uživo, detektor sudara i sigurnosni alarm, koji vas povezuje kako bi vam pomogao, kad je najviše potrebno.   

MIPS

MIPS je sada na svakoj Specialized kacigi. Zašto? Zbog toga što MIPS dodaje zaštitu. MIPS (višesmjerni sustav zaštite od udara) je dodatni sloj zaštite - niskog trenja, unutar kacige, koja omogućuje da kaciga kod udara rotira samostalno (10 do 15 milimetara) odvojeno od MIPS sloja tijekom udara. Nezavisno ispitivanje dosljedno pokazuje da tih nekoliko važnih milimetara kontroliranog pokreta smanjuju neke od trenutačnih sila koje bi inače morao preuzeti mozak. Specialized kacige imaju različite MIPS slojeve.  

ANGi

ANGi je patentirani senzor za kacigu koji sadrži ugrađeni akcelerometar i žiroskop. Da, to zvuči komplicirano, jednostavnije rečeno ANGi ima inovativni senzor koji mjeri sile koje se prenose na kacigu tijekom udara. Također mjeri štetne rotacijske sile koje se javljaju tijekom udara kad nema stvarnog utjecaja na kacigu. ANGi je Specialized proizvod. Odabrana linija Specialized kaciga je opremljena s ANGi senzorom. Sve ostale kacige su spremne za ANGi . ANGi radi s aplikacijom. Ova se aplikacija može pronaći u App store / Trgovini Google Play kao "Specialized Ride App". Ona nije samo dom za ANGi, već i mjesto za pronalaženje vožnji u vašoj regiji.

ANGi opremljene kacige su nam u dolasku, no MIPS je već u našoj ponudi! Provjeri ponudu!