SPECIALIZED RIDE APLIKACIJA - MOZAK IZA ANGi

Kao što smo već prethodno naglasili, ANGI (Angular and G-force indikator) je patentirani uređaj ugrađen u kacigu koji sadrži senzore dizajnirane za mjerenje linearne i rotacijske sile, koje se obično javljaju tijekom pada s bicikla. 

ANGi_PressKit_Complete-13 (Copy).jpg (62 KB)

Upotreba ANGi senzora je jednostavna. Sve što trebate je upariti uređaj s vašim pametnim telefonom na koji ste prije toga skinuli Specialized Ride aplikaciju. Pri tome vas i očekuje besplatna jednogodišnja Ride Premium pretplata uključena u kupnju bilo koje kacige opremljene ANGi senzorom ili samog ANGi senzora.

Slikovni rezultat za specialized angi sistem ridee app

Tijekom vožnje, ANGi senzor će detektirati sile koje se obično javljaju prilikom pada. Ukoliko ih otkrije, senzor se povezuje s Ride aplikacijom na vašem telefonu, oglašava alarm i započinje odbrojavanje. Ako je s vama sve u redu, isključit ćete odbrojavanje i nastaviti s vožnjom. No ukoliko ste ozlijeđeni i ne isključite odbrojavanje, Ride aplikacija će poslati tekstualni poziv u pomoć vašem kontaktu za hitne slučajeve.  Osim obavijesti,  ANGi i Ride aplikacija poslat će i vašu lokaciju na sve navedene kontakte.

Osim što je Ride aplikacija komunikacijska platforma koja koristi ANGi sustav kako bi u slučaju nesreće pozvala u pomoć, ova aplikacija omogućava vam i odabir rute za vožnju te povezivanje sa cijelom biciklističkom zajednicom. Također, ona za vas bilježi podatke o vožnji i vašoj izvedbi i sve to sinkronizira s drugim popularnim aplikacijama poput Strave.

ANGi_PressKit_Complete-6 (Copy).jpg (31 KB)

Trenutno od cestovnih modela ANGi senzor imaju S-WORKS EVADE II, S-WORKS PREVAIL II, I PROPERO, a od MTB modela AMBUSH, AMBUSH COMP, AMBUSH E-BIKE i DISSIDENT.

Ponudu senzora i kaciga opremljenih istim pogledajte OVDJE.

 

Izvor: biker.hr