SUFINANCIRANJE NABAVE E-BICIKALA 2019

Uskoro kreće natječaj za Sufinanciranje nabave energetski učinkovitijih vozila (poticaji za građane i pravne osobe za kupnju električnih bicikala) koji raspisuje Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. 

U 2019.g. pravila natječaja bit će gotovo identična kao i u 2018. pa svi zainteresirani mogu očekivati subvencije u sljedećim iznosima po vozilu: 

·         Električne bicikle – do 5.000,00 kn, za 5 do 15 komada

·         Električna vozila L1-L7 kategorije – do 20.000,00 kn

·         Vozila kategorije M1 i N1 s hibridnim ”plug-in“ pogonom -  do 40.000,00 kn

·         Vozila kategorije N1 pogonom na SPP i UPP – do 40.000,00 kn

·         Vozila kategorije M1 i N1 s električnim pogonom – do 80.000,00 kn

·         Vozila kategorije N2, N3, M2, M3 s električnim ”plug-in” hibridnim pogonom, pogonom na SPP ili UPP – max. 400.000,00 kn

Slikovni rezultat za specialized e bikes como

 

Kako do poticaja?

Donosimo nekoliko ključnih koraka koje morate ispuniti prije prijave.

·         Priložiti scan obje strane osobne iskaznice

·         Ispuniti Prijavni obrazac s Internet stranice Fonda (www.fzoeu.hr),

·         Poslati preporučenom poštom ili dostaviti u prijamni ured Fonda

·         Priložiti ponudu za kupnju vozila izdanu od strane prodavatelja, zajedno s tehničkim karakteristikama vozila koje je predmet ponude.  

Slikovni rezultat za specialized e bikes

 

Kako bi mogli priložiti ponudu za kupnju e-bicikla potrebno je poslati e-mail na [email protected] sa šifrom,nazivom ili linkom s naše web stranice www.proteasport.hr modela koji Vas zanima te u zahtjevu navesti Vaše ime i prezime (za pravne osobe: tvrtka), OIB, adresu i broj telefona koje moramo navesti u ponudi kako bi bila važeća. Sve tehničke karakteristike električnih bicikala nalaze se na našoj web stranici pod specifikacijama,  ispod svakog modela. Iznos subvencije određuje Fond nakon obrade zahtjeva. Za više informacija nazovite Fond na 01/539-1800 ili pošaljite upit na [email protected]

Nakon što Fond odobri vaš zahtjev potpisuje se ugovor o sufinanciranju koji će biti poslan na adresu podnositelja zahtjeva. Prošle godine zahtjevi su odobreni nakon otprilike 3 mjeseca. Fond će u roku od 30 dana isplatiti poticaje nakon dostave računa o kupovini, dokaza o uplati.  Prošle godine odobreno je 127 zahtjeva ukupne vrijednosti 13 milijuna kuna. Najtraženiji su bili upravo električni bicikli, čak 57%. 

Pogledajte našu ponudu E-bicikala, za više informacija kontaktirajte nas na mail: [email protected]