IT’S A WHOLE NEW SPORT

Predstavljamo prvi Specialized električni-cestovni bicikl. Ovaj moćni bike karakteriziraju snaga, domet, povezanost te mala težina. Ovo je budućnost ceste -Turbo Creo SL—It’s You, Only Faster.

 

Specialized S-Works Turbo Creo SL:

Novi SL1.1 motor i SL1-320 baterija s dometom od 130 km

12,2 kg težina

11r karbonski okvir

Veličina XS-XXL (49 - 61/64)

Tehnologija budućnosti Shock 2.0

 

Novi bicikl napravljen je za vožnju na cestama i šljunku, koristeći motor i akumulatorski sustav koji je u potpunosti razvijen unutar tvrtke na Specialized e-bike postrojenju u Švicarskoj. 

Creo SL ima širok prostor za gume kako bi se uhvatio u koštac s različitim terenom, zajedno s sustavom ovjesa Future Shock 2.0. Sustav motora i baterija dizajniran je od temelja za ultra kompaktan dizajn i malu težinu - i iznenađujuće velik domet.

Jedan od važnijih razloga zbog kojih je Creo-u trebalo gotovo tri godine da dođe na tržište je odluka Specializeda da u potpunosti konstruira sustav motora i akumulatora. Novi sustav SL1.1 motora od 1,95 kg može se pohvaliti najlakšim od bilo kojeg sustava na tržištu. Iz Specializeda kažu da se fokusira na isporuku energije u skladu s prirodnim ritmom, uz stalno povećanje pomoći do 70 okretaja u minuti. Novi motorni sustav može se pohvaliti s 4 pomoćna načina: "Off" (bez pomoći, ali podaci se još uvijek bilježe), "Eco", "Sport" i "Turbo". Iako se može činiti čudnim imati "Off" način rada, Specialized je želio da to bude bicikl koji je spreman za vožnju bez podrške.

The bottom bracket mounted motor on the Specialized Turbo Creo SL Evo

Specialized S-Works Turbo Creo SL:

Baterija teži 1,8 kilograma i donosi impresivnu snagu od 320 kW za motor. Iz Specializeda tvrde da je maksimalni domet od 130 km u eko načinu rada, što očito ovisi o vašem izboru podrške, bilo da je riječ o Off, Eco, Sport ili Turbo. U svakom slučaju, ne može se poreći da je to značajna udaljenost. No, najuzbudljivije je dodavanje "ekstender paketa". Ova mala, veličine bidona, baterija može isporučiti dodatnih 50% dometa (otprilike 60 km) te ima izlaznu snagu od 160 kW.

Specialized S-Works Turbo Creo SL

Turbo Creo SL Expert:

 

Turbo Creo SL Expert EVO:

The S-Works Turbo Creo SL:

 

Dostupne će biti četiri razine Turbo Creo SL-a, sve s istim okvirom, vilicom, motorom, unutarnjom baterijom i geometrijom. 

Model će biti dostupan za narudžbu sa Specializeda krajem kolovoza, a isporuka će biti krajem godine. Jedva čekamo!