Najava BRM 200 km Velika Gorica

Pozivamo vas na drugi velikogorički breveto 200km, koji će startati 31.08.2019. u 8.00 sati, ispred caffe bara Vuglec u Gradićima (Velika Gorica).

Od 6,30 ujutro, ljubazno osoblje caffe bara Vuglec i BK Ciklus Zagreb, čekat će vas na prijavama, uz toplu kavicu, čaj ili pokoji “izotonik”.

U 8.00 startat će sam breveto, koji kreće iz Gradića prema Lomnici, pa dalje Lukavcu i Dubrancu, gdje će se odvojiti na cestu koja nas prekrasnim šumama i stalnim brežuljcima vodi prema Pisarovini, gdje se nakon 29 km, staje na prvoj kontrolnoj točki u caffe bar-pizzeria Jamnici. Nakon toga nastavlja se prema Kupi, te prati smjer Lasinje, prije koje se odvaja za Prkos Lasinjski i Banski Kovačevac, te na 47,3 km u mjestu Kablari uspori kod raspela i skreće lijevo na uspon. Slijedi kraći uspon nakon kojeg se izbija u Skakavac gdje će se obaviti druga kontrolna točka (51,5 km) u foto izdanju ispred crkve u centru. Nakon Popović Brda i Kamenskog, stiže se u Turanj, te lovi 100 m D1 i odmah skreće lijevo i lovi Malu Švarću (uz Mrežnicu), koja vodi u Dugu Resu. Prolazi se kroz centar, te prelazi glavni most i prati cesta uz Mrežnicu, koja preko Mrežničkog Briga, dovodi na treću kontrolnu točku – kamp Slapić, na 78,2 km. Tu se možete okrijepiti, ispružiti nogice te baciti kupanac, ali imajte na umu da treba stići i na slijedeću kontrolnu točku :-) Slijedi prekrasan niz užih cestica s lijepim pogledima i konstantnim brežuljcima, gdje se solidno nabire visinska razlika, a prolazi se kroz Leskovac Barilovićki i Barilović, iz kojeg slijedi kraći uspon, a nudi se prekrasan pogled na Koranu i stari grad. Nastavlja se prema Dugom Dolu i Krnjaku, te se moli pojačan oprez radi prekrasnih, ali užih i zato potencijalno opasnih cestica, te svakako proučite plan puta i/ili koristite GPS, jer su ovi dijelovi puni odvajanja, pa da se ne izgubite. Nakon što izbijete na D1, nakon 100-tinjak metara se odvajate lijevo i hvatate smjer Vojnića i Gline. Tu se možete malo opustiti, nema stalnih skretanja, cesta je široka i makar je magistralna cesta, promet nikada nije gust.

U Vojniću možete predahnuti, pa nastaviti prema Glini, u kojoj se nakon cca 147 km, staje na četvrtu kontrolnu točku – bistro pizzeria Casina. Nakon Gline, vraća se istim putem i nakon par kilometara, skreće desno na D31, za Veliku Goricu i Gornji Viduševac. Slijedi prekrasan komad, raj za cestovne bicikle, sa gotovo nikakvim prometom i stalnim hupserima po lijepim šumicama i otvorenijim dijelovima, koji vodi prema Kupi. Nakon što se prođe most, slijedi kratki uspon prema centru Pokupskog i petoj kontrolnoj točki – caffe bar Cvetnić. Tu se malo osvježite i spremite za finale, dionicu Pokupsko – Velika Gorica, koja obiluje hupserima i zanimljiva je, a na pola puta, poslije Kravarskog, gotovo je sve u laganoj silaznoj putanji. Nakon cca 207 km i 2030 m uspona, vraćate se u Gradiće na cilj, gdje će vas dočekati hladna piva i ostali izotonici, fini topli gulaš ili tjestenina s povrćem, ako ste vegetarijanac.

Startnina iznosi 70 kuna. Još toliko treba izdvojiti za medalju koju mogu naručiti svi koji uspješno završe breveto u zadanom vremenu. Prijaviti se možete zaključno do 29. kolovoza u podne. U prijavi obavezno navedite vaše ime i prezime, poštansku i email adresu, godinu rođenja i broj mobitela na koji vas možemo kontaktirati na brevetu. Prijaviti se možete isključivo na ovom linku.

Naša ekipa će biti tamo sa štandom i testnim biciklima. Svaki brevetaš dobit će popust bon od 50% na Retul fit. Uz to, na licu mjesta ćete moći obaviti mjerenje sjednih kostiju za potrebnu širina sjedala, ukoliko imate problema s istim. Svi brevetaši dobivaju gratis piće i poklon bidon!

Testni bicikli za 2020. godinu:

  • – Specialized Roubaix Expert UDi2 2020 (veličine 52, 54, 56 i 58)
  • – Specialized Allez Sprint Comp Disc 2020 (veličine 52, 5 i 56)
  • – Specialized Diverge Comp Carbon 2020 (veličine 54 i 56)

Ukoliko budete zainteresirani, a bicikl slobodan, premjestite svoje pedale i odvozite ovaj breveto na najnovijim Specialized pilama

 

Vidimo se!