Sneak peek 2018

Specialized je podijelio neke od svojih najnovijih modela za 2018. To su: Diverge, Allez i CruX. Nove obitelji obećavaju potpuno redizajnirane platforme s nizom inovativnih novih karakteristika, kako biste se brže kretali na i izvan ceste.

 

Diverge

Diverge model je osmišljen kako bi popunio prazninu između cestovnog modela kao što je Allez, Tarmac i Venge, te cyclo-cross bicikla poput CruX-a. Međutim, s redizajniranom platformom Specialized se udaljio od izrade "cross-bike" ili ''adventure ready'' cestovnog bicikla i postavio Diverge koji ne čini kompromise između dva druga stila bicikla, već cilja na redefiniranje mogućnosti cestovnog bicikala. Najznačajnije, Diverge uključuje Specializedov Future Shock sistem koji omogućuje postizanje vertikalne sukladnosti na prednjem kraju i dodavanje udobnosti. Poput Tarmaca, Specialized je uveo i muški i ženski model s dijeljenom geometrijom kako bi odgovarao svim vozačima.

Crux

CruX je trkaći bicikl. Novi CruX je dizajniran da bude brz, siguran, lagan. CruX je sada 'Rider-First Engineered', s veličinom cijevi i rasporedom karbona prilagođenim za svaku veličinu okvira, kako bi se osiguralo da svaka veličina ima optimalnu ravnotežu krutosti, težine i brzine. Sve promjene postignute su u paketu koji je preko 400 grama lakši od prethodnog okvira, na samo 900 grama za okvir od 56 cm.

Allez

Spcialized je također ažurirao verziju svog aluminijskog cestovnog modela- Allez. Cilj Specializedovog projekta bio je izgraditi najbolji aluminijski bicikl na tržištu, bez obzira na cijenu. Novi bicikl je u "Win(d)-Tunnelu" tvrtke - konstruiran je njihovom novom legurom E5, koje omogućuju agresivno završene profile kako bi se uštedjela težina i poboljšala kvaliteta vožnje, što je rezultiralo uštedama od 450 grama u odnosu na prethodan okvir. Novi okvir također zauzima veliki dio inspiracije od svog karbonskog brata- Tarmaca.