Protea Sport d.o.o specijalizirana je prodavaonica i servis bicikala te široke game biciklističke opreme. Poduzeće je osnovano 2003. godine, a 2006. godine u Jastrebarskom je otvorena prva prodavaonicu i servis bicikala pod znakom Protea Jaska.

Četiri godine kasnije otvorena je druga prodavaonica - u Zagrebu. Bio je to Specialized Concept Store, prva prodavaonica takve vrste u Hrvatskoj.

Uz jedan od najpoznatijih svjetskih brandova Specialized, čiji smo zastupnik, naša ponuda sadržava i provjerene brandove: Castelli, Topeak, Lizard Skins, Sram, Avid, Crankbrothers, DT Swiss, Salomon, Northfinder, Spiuk, Gore Bike Wear i Gore Running Wear. U sve to, kao i u predanost našeg prodajnog i servisnog osoblja mogli ste se uvjeriti tijekom proteklih godina.

Tijekom 2015. godine Protea Jaska postala je Protea-Sport i nastavila ekspanziju na hrvatskom biciklističkom tržištu. U proljeće 2016. godine otvoren je jedan od najvećih prodajno-servisnih centara u Hrvatskoj, Protea-Sport u Zagrebu na novoj lokaciji na Zagrebačkoj cesti.

Uz Specialized, Protea-Sport nudi bicikle i opremu Kross i LeGrand.